Tato verze stránek není udržována


Události roku 2004

Krátce chceme připomenout několik významných událostí z roku 2004.

Fotbalový turnaj žáků

Turnaj se již tradičně uskutečnil ve Žďáře nad Sázavou a přecházely mu kvalifikační turnaje. Finálový turnaj ve Žďáře nad Sázavou za účasti 9 družstev vyhráli poprvé fotbalisté ze Stěbořic. Ti si ve finále poradili s dalším severomoravským soupeřem Troubelicemi. Na třetím místě skončily Moutnice a na čtvrtém místě hráči z Kuřimi. Turnaj byl již tradičně zahájen mší svatou v kostele svatého Prokopa a hrál se v tělocvičnách 5. základní školy ve Žďáře.

připomeňte si tuto akci několika fotografiemi

zpráva z turnaje

Cyklistická pouť do Mariazell

Středovevropská pouť do rakouského poutního místa Mariazell byla jednou z největších poutí v naší historii. Do přípravy a programu pouti se zapojil aktivně i Orel, který zorganizoval pro více než 100 cyklistů pouť na kolech. Poutě se zúčastnili členové i nečlenové Orla, mezi jinými biskup Josef Kajnek. Díky perektní organizaci se pouť vydařila.

připomeňte si tuto akci několika fotografiemi

Hry FICEP ve Veroně

Vrcholnou mezinárodní akcí letošního roku byly hry FICEP ve Veroně. Českou republiku zde reprezentovaly dva výběry fotbalistů, které byly velice úspěšné a v obou kategoriích (do 14 a 16 let) zaujali 2. místo.

Orelská pouť na Svatém Hostýně

Slavnostní mší svatou, kterou celebroval Mons. Karel Simandl, vyvrcholila v neděli 22. srpna na Svatém Hostýně orelská pouť, při které si Orel připomněl 95. let od svého vzniku. Pouť předcházel již v sobotu bohatý program. Velké množství poutníků přijelo na kolech, přes 30 účastníků poprvé běželo z Bystřice na Hostýn, nechyběl tradiční běh do schodů a zpívání před bazilikou.

článek o akci

připomeňte si tuto akci několika fotografiemi